{ "title": "12 Haftada Beyin Geliştirme", "image": "https://www.beyin.gen.tr/images/12-Haftada-Beyin-Gelistirme-57.png", "date": "20.01.2024 11:53:53", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "12 Haftada Beyin Geliştirme, Beyin çok güçlü bir mekanizma gibi çalışmaktır. Ancak beynin hiç kimse beynin %100'ünü kullanamaz. Çoğu kişi beynin sadece %30'unu kullanabilmektedir. Beyin jimnastiği ile beyninizi daha çok yorarak beynin %100'ünü kullanabilmeniz mümkündür. Beyni geliştirmek için öncelikle beynin ihtiyacı olan besinleri tüketmek gerekir. Bu besinlerin başında, makarna, pirinç, ekmek ve patates gibi karbonhidratlar gelmektedir. Bu besinlerin tüketimine dikkat etmek yapacağınız beyin egzersizlerinde algınızın açılmasını sağlayacaktır.

Beyin Geliştirmek İçin Neler Tüketilmelidir?

Beynin en temel ihtiyaçları içinde, karbonhidratlı yiyecekler gibi bitkisel yağlar ve yumurtanın içinde bulunan E vitamini, doğal üretim meyve ve sebzelerdeki C vitamini, B1 ve B6 vitamini, ayrıca D vitamini gibi ve demir ihtiyacını karşılayan besinler tüketmek gerekir. Ispanak ve muz tüketimi B6 ve D vitamini ihtiyacını karşılamaktadır. Bol Bol su tüketin. Paketlenmiş hazır gıdalar beyin dalgalarına zarar verir. Bu nedenle yemekte tercihiniz her zaman en doğalı olsun. \"Fast Food\" beslenme tarzından uzak durun. Her sabah mutlaka kahvaltı edin. Öğün atlamayın ve yemek arası atıştırmalar yapmayın. Aralarda yediğiniz atıştırmalar beslenme ve uyku alışkanlıklarını bozar ve beyni çabuk yorar.

12 Haftada Beyin Geliştirme Teknikleri

Soru ve bulmaca çözmek, zihni geliştirir. Beyin egzersizi yararak ve düşünerek beyni çalışmaya zorlar. Sürekli kelimelerin karşılığını bulmaya çalışın. Ne kadar sözcük dağarcığı genişçe kapasite o kadar artar. Karşınızdaki kişilerin ne konuştuğuna dikkat edin ve anlamını bilmediğiniz bir şey söylendiğinde mutlaka anlamını sorun. Hesap ve matematik işlerine ilgi gösterin. Rakamlara yakınlık duyun. Uzaklaşmanız size zarar verir. Çünkü her rakam belirli bir niceliğe sahiptir. Bu niceliklerin inceliğini düşünmek gerekir. Matematiğe alıştığınız zaman sizi eğlendirmeye başlar. Rakamlar arası bir bağlantı kurduğunuz zaman gerisi çorap söküğü gibi gelir ve sonuç odaklı yaşamaya başlarsınız. Beyninizi kullanmayı öğrenin. Hesapları sürekli olarak aklınızda yapın. Ayrıca her fırsatta hesap makinesi kullanmaktan vazgeçin. Bu durum beyninizin çalışmasını engeller. Hazıra konmuş olursunuz.

Mantığınıza güvenerek problemleri analiz edin ve çözüme ulaşın. Peki mantığımızı nasıl kullanırız?
" } ] }