{ "title": "Beyin Check Up", "image": "https://www.beyin.gen.tr/images/beyin-check-up.jpg", "date": "19.01.2024 09:49:50", "author": "Cemile Akyer", "article": [ { "article": "
Beyin Check Up sürecinde yaşamsal önem taşıyan beyin organının, objektif ve bilimsel bakış çerçevesinde normal çalışıp çalışmadığının kontrolü ve bazı beyin hastalıklarına olan yatkınlığı incelenmekte olup; biyolojik boyutu bilinen bazı ruhsal hastalıkların teşhisi de yapılabilmektedir. Ülkemizde beden check up'ı kadar yaygın olmamakla birlikte son zamanlarda koruyucu hekimlik kavramının da giderek benimsenmesiyle beyin check up'ına verilen önem artmaktadır.

Beynin yapısal olarak incelenmesi manyetik titreşim ve tomografi ile; fonksiyonel beyin check up'ı ise kompütarize EEG (CEEG) ile yapılmaktadır. Bilişsel testler, bilgisayar aracılığıyla kişinin hafıza durumunu ve dikkat potansiyelini ölçmekte kullanılmaktadır. Yaklaşık 3-4 saat gibi bir zaman dilimi içinde tamamlanabilen işlemler sonucunda beynin biyoelektrik haritasının yanında beyin hücreleri arası bilgi aktarımı, stres hormonlarının etkileri gibi fiziksel faktörler incelenirken, zekâ, dikkat ve bellek ölçümleri yapılmaktadır. Tüm bu ölçümlerle varılan sonuçlar değerlendirilerek, gerekli görülen iyileştirme programına başlanmaktadır.

Beyin check up'ı kullanım alanları
" } ] }