{ "title": "Beyin Kanseri Yaşam Süresi", "image": "https://www.beyin.gen.tr/images/beyin-kanseri-yasam-suresi.jpg", "date": "19.01.2024 22:07:36", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Beyin Kanseri Yaşam Süresi, Beyin kanserinde genellikle beynin herhangi bir yerinde başlayıp beyne metastaz baskı yapan ve beyinde oluşan tümörleridir. Çoğunlukla dokuz yaş altı ve elli beş yaş üstü insanlarda daha çok rastlanan beyin kanserlerine, beyaz ırkta dediğimiz insanlarda veya erkeklerde daha çok rastlanmaktadır. Beyin kanserlerinin semptomları tıbbi olarak teşhisi zorlaştıracak biçim de zaman zaman yok olup zaman zamanda ortaya çıkabilmektedir. Üstteki semptomlar söz konusu olduğunda beyin içi basıncın çoğalmasından kuşkulanarak tam bir teşhis için kafayı görüntülemek gerekir. Bu sebeple beyin tomografisi veya mrg çekilmektedir. Beyin kanseri baş içerisinde büyüyerek beyin üzerine baskı yapar ve kişi sürekli baş ağrısından şikâyet eder. Tümörlerin bulundukları bölge veya basınç yaptığı yere yani beyin etrafına uygun belirtiler vermektedir. Fakat beyin içinde yer kaplayan bütün gidişatlar da olduğu gibi öncelikle beyin içi basıncın artmasına bağlı olarak belirtiler göstermektedir. Kanser yayılma bir biçimde büyümeye devam eder veya genişlemeler sürekli olarak artarak büyüme imkânı olmayan beyin içerisinde kafa üzerine baskı yapmaya başlayarak kişiyi yaşayamaz hale getirir. Kafa baskı altında olağan görüntüsünü kaybeder ve işlevlerini yavaş yavaş yerine getiremez hale gelmektedir. Kafanın her iki yarım küresi simetrik olarak yerleşmiştir. Her iki tarafta düzgün sınırlarla ayrılmıştır. Bu olağan yapıya giren herhangi bir yer kaplayan biçimlenme simetrik yapıyı bozacak ve kafa üzerine baskı yapmayı sürdürecektir.

Beyin kanseri 2 çeşittir ve kansere göre yaşam süreleri

İyi huylu beyin tümörleri
Beyin hücresinden rahatça ayrılabilir ve bütününe yakını çıkartıla bilmektedir. Bu sebeple ameliyat sonrası sonuçları pozitif sonuçlanmaktadır. Fakat kanser her ne kadar iyi huylu bile olsa beyinde bulunduğu iç kesim yaşamsal önem taşıyan bir bölgede ise cerrahi müdahale sonrası sonuçlar maalesef kötü sonuçlanabilmektedir. Yavaş artım hızına sahip olmalarına karşın öldürücü olmasalar bile bu beyin kanseri kişinin vücudunda kalıcı hasarlara ve fonksiyon bozukluklarına neden olmaktadır. Kısacası iyi huylu kanser de kişinin sadece eğer beyinciğe yakın bölgelerde yer alıyorsa ameliyatta kişi felçte kalabilir ölebilir de eğer ameliyat olmazsa da baş ağrıları ve denge bozukluklarıyla yaşamak zorundadır.

Kötü huylu beyin tümörleri

Çok hızlı sürede üreyen, balçık kıvamında ve cerrahi müdahale alınması oldukça zor olan beyin kanserlerdendir. Ameliyat edilseler bile belli bir zaman geçtikten sonra yeniden nüksederek beyine baskı yapmaya devam etmektedir. Cerrahi müdahale sonrasın da kişi en fazla beş yıl yaşam şansı veren beyin tümörler i olduğu gibi beş altı ayda hastanın ölümüne neden olur ve dişi beyin kanseridir. Ne kadar beyindeki tümör kurutularak dondurulsa bile yeniden üremeye başlayarak kişinin hafızasını hayatını elinden alarak kişinin ölmesine neden olur. Yüzde %99 ölümle sonuçlanır ne yazık ki kişinin kurtuluşu mümkün değildir.

Beyin tümörün olduğunuzu anlaya bileceğiniz belirtileri nelerdir?

Sürekli olarak baş ağrısı ve kusma, Sara biçimi de bayılma nöbetlerinin yaşanması, İlerleyen zamanlar da beyin de daha da yayılarak vücudun bazı kısımların da felç gözlenebilmektedir. Kişilik bozuklukları ve kişileri tanıyamamaları ve daha sonra hasta daha da kötüleşerek ölümle sonuçlanır. Bu sebeple şakaya alınacak bir hastalık değildir eğer bu belirtileri yaşıyorsanız en kısa zamanda doktora gidip tedaviye başlamanız gerekmektedir. Eğer en erken biçimde hastalık fazla ilerlemeden tedaviye başladıysanız beyin kanseri de dişi değil de erkekse kurtulma şansınız daha yüksektir. Bu hastalıkta en önemli kurtuluş nedeni çok iyi moraliniz olmalıdır kişi huzursuz ortamlarda bulunmamalı her zaman mutlu olaya çalışmalıdır. Her şeyin olumsuz tarafını değil olumlu yanını görün lütfen hayatınızdan huzur sağlık eksik olmasın.
" } ] }