{ "title": "Beyin Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.beyin.gen.tr/images/beyin-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 04:24:56", "author": "abdullah", "article": [ { "article": "Beyin Nasıl Pişiririlir, Hayvan beyinleri çoğu insan tarafından beğenilip yenilmektedir. Kimi insanlar severken kimi insanlarda yadırgayıp yemek istemiyorlar. Aslında çoğu kitle tarafından daha önceden hiç tecrübe bile edilmemiştir. Fakat çoğu kişi tarafından tavsiye dahi edilen bu yemeğin gayet leziz olduğunu söylemekteler. Beyini pişirirken farklı farklı yollara başvurulabilir. Kimi insanlar haşlayarak, kimileri kızartarak, kimiside direk kelle ile fırına verip yemeği sevmektedir. Bizde bu kelle pişirme yöntemlerinden bazılarını size anlatacağız.

Dana beyni haşlama, Dana beyni üzerindeki ince zarı alınız sonra beyin üzerindeki kalın damarlar ayrıştırılır. 1 saat kadar soğuk suda bırakınız ara sıra suyu değiştirilmelidir. Bir tencereye soğanları doğrayın, suyunu ve tuzunu ekleyip, bir kepçe sirke koyunuz, daha sonra içine beyni atıp yarım saat kaynatıp çıkarınız. Sonra beyni çıkarıp bir bez yardımı ile kurutup tabağa parçalar halinde dizin, isteğinize bağlı olarak (Domates, biber) salçası koyunuz. Dana beyni isteğe göre hem sıcak hem de soğuk olarak yenebilir. Not olarak, pişerken su çeken yemeklere daima sıcak su ekleyin, soğuk su yemeğin lezzetini bozabilmektedir.

Beyin salatası
Beyin salatası nasıl yapılır?

Beyindeki ince zar çıkarıldıktan sonra, az tuzlu suda 15-20 dakika kadar pişirilir, Beyinler ince uzun şekilde doğranıp tabaklara alınır, isteğinize bağlı olarak karabiber atabilirsiniz. Ara ara domatesler doğranıp dizilir. Üzerine maydanozlar ile süs yapılıp, zeytinyağı dökülür ve limon sıkılarak servis edebilirsiniz.

Beyin kızartması
Beyin kızartması nasıl yapılır?

Dana beyni akşamdan suya yatırılır ve bir gün kadar suda bekletilir. Sonra ince zarı ve damarları ayıklanır. Ayrıca başka bir tenceredeki suya konur, İçine limonlar ve soğanlar doğranır, Akşam suyu bir kere daha değiştirilmelidir. Sonra tekrar soğan ve limonları eklenir ve soğanlar yeterince pişene kadar kaynatılır. Ardından beynin suyu süzülerek alınır ve dilimlenerek, hafif tuzlanmış ve çırpılmış yumurtaya batırılır, sonra da una batırılarak yağda kızartılır, beyin kızartmasının yanında ayran ve yeşillik gayet güzel gitmektedir.

Beyin çorbası
  • 2,5 litre et suyu (10 bardak kadar yapıyor)
  • 1 bardak kadar un
  • 2 yemek kaşığı kadar margarin veya tereyağı kullanabilirsiniz.
  • 2 adet koyun veya keçi beyni
  • Yarım demet kadar maydanoz ve tuz
  • Sosu için gerekli olan malzemeler: Yarım bardak su, yarım çay bardağı limon, 3 adet yumurtanın sarısı.
Beyin çorbası nasıl yapılır?

Beyinleri yine akşamdan suya koyun ve ertesi sabah beynin üzerinden ince zarı ve damarları temizleyin, tekrar suyla dolu bir tencereye koyup haşlayın, soğuduktan sonra beyni küçük küçük doğrayın. Un ile yağı öncelikle çorba tenceresinde biraz kavurun. Daha sonra beyin ve etten arta kalan suyu yedire yedire ilave edin, 10-15 dakika sonra da beyinleri ve tuzunu ilave edin, terbiyesini de hazırlayıp ilave ettikten sonra, üzerine maydanozu doğrayıp serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }