{ "title": "Beyin Yanması", "image": "https://www.beyin.gen.tr/images/beyin-yanmasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:55:34", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Beyin Yanması, Beyin, vücudumuza işlerlik kazandıran ve vücudumuzun yönetilmesini sağlayan sinirsel hücrelere sahip olan aşırı derece hassas bir organdır. İnsan beyni küçük olmasına rağmen yapmış olduğu işler oldukça büyüktür. Beynimiz olmasa vücudumuz hiçbir yaşam fonksiyonunu yerine getiremez ve hatta beyin olmasa yaşamımızı idame ettiremeyiz.

Beyinde oluşan bazı hastalık belirtileri ile insan yaşamı olumsuz etkilenmeye başlar ve sonrasında büyük sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunlar arasında beyin yanması ilk olarak baş göstermektedir.

Beyin yanması bir nevi beyin fonksiyonlarının aşırı tahrip edilmesinden yani çok fazla kullanılmasından kaynaklı olup kötü etkilenmesidir. Bazı nörolojik bozukluklar beyin yanmasına sebebiyet vermektedir. Bu nörolojik bozuklar arasında gösterilebilecek beyin hastalıkları ise öncelikli olarak beyin tümörleridir. Beyin tümörleri, kafatası boşluğunun içinde gelişen ve beyin dokusuna yerleşen ya da beyine dışarıdan baskı uygulayan kitlelerdir. Beyin tümörleri herhangi bir yaşta oluşmaktadır fakat genellikle 3 - 12 yaş grubu ve 40 - 70 yaş grubu arasında daha fazla rastlanmaktadır.

Beyin tümörlerine yol açan risk faktörleri vardır. Bu risk faktörleri nelerdir?
Beyin yanmasını oluşturan beyin tümörlerinin belirtileri nelerdir?
Bu değişiklikleri yaşayan kişilerde beyin tümörlerine bağlı olarak beyin yanması gerçekleşir. Beyin yanmasının sebebi ve beyin tümörlerinin tedavisi ise;
Bu tedavilerde hastaların kontrolü ise tedaviden hemen sonra düzenli olarak doktor kontrolü altına alınması gerekmektedir. Kontroller genellikle fiziki ve nörolojik olarak gelişme gösterir. Ara ara tomografi çekilerek ya da MR filmi çekilerek hastalığın ne durumda olduği kontrol altına alınır.

Beyin yanması basite alınmamalı ve bu hissi yaşadığımızda hemen doktor tedavisine başlanmalı, gerekli olan tedavi gerçekleşip devam etmeli, gerektiği kadar ilaç tedavisi uygulanıp sürekli olarak nörolojik beyin filmi çekilmeli bu filmler de doktor kontrolünde tutulmalıdır.
" } ] }